Ahkbars_chark-656x368

Akbars Chark  har funnits i Göteborg sedan 1983 och grundades av Akbar Asgari som även är en av grundarna till Kville Saluhall. Akbars Chark har alltid specialiserat sig inom nöt- och lammkött och kan med Akbar som erfaren köttmästare med över 50 års erfarenhet erbjuda de finaste styckdetaljerna från just nöt och lamm. Allt kött är av högsta kvalité och det mesta kommer från välkända gårdar runt om i Sverige.  Akbars Charks sortiment består utav allt inom nöt- och lammkött, viltkött (älg, ren, hjort, ripa, anka, fasan, kalkon mm), majskyckling, färsk ekologisk kyckling och hemlagade såser så som rödvinssås, pepparsås och bearnaisesås från charkens egen restaurang, The Grill, som finns en trappa upp i hallen. Från onsdag till lördag säljs även grillad kyckling och grillad lammlägg som tillagas i vår egen grill med vår egen kryddmarinering.  Vi tar även emot beställning av helgrillat lamm.

Vårt sortiment:

Lammkött: lammlägg, lammgrytbitar, lammbog (med ben), lammbog (benfri), lammsadel, lammrygg, lammkotlett, lammfärs, lammstek, lammstek (benfri), lammfilé, lammrack, ytterfilé av lamm, entrecote av lamm, rostbiff av lamm

Kalvkött: fransyska av kalv, innanlår av kalv, grytbitar av kalv, kalvbog, kalvfilé, kalvkotlett, kalvrullader, kalvfärs, kalvstek, osso buco, kalvlever, kalvschnitzel, kalvrack, kalventrecôte

Nötkött: innanlår-lövbiff, rostbiff, fransyska, ryggbiff, entrecote, högrev benfri, oxsvans, nötfärs, hel oxfilé, skivad oxfilé, oxfilé tournedos, t-benstek, klubbstek

Fläskkött: fläskfilé, stekfläsk, fläskkotlett, karré, kamben, revben mm samt ett urval av korvar och chorizo

 

Tel. 031-23 34 42

 


 MÅRTEN GÅS 2017

Mårten Gås eller Mårstensafton är en högtid som firas den 10 november genom att äta gås.

Vid en klassisk gåsamiddag äter man svartsoppa som förrätt, gås till huvudrätt och skånsk äppelkaka till efterrätt. 

JUST NU TAR VI BESTÄLLNINGAR PÅ GÅS, RING AKBARS CHARK PÅ

031-23 34 42 ELLER BESÖK BUTIKEN I KVILLE SALUHALL!

HEL GÅS, SVENSK   199kr/kg

SVARTSOPPA   49kr/st